luft

gasledning

Energinet har lørdag meddelt gasmarkedet, at gasrørledningen Baltic Pipe kan sættes i drift med fuld kapacitet allerede fra slutningen af november 2022, det vil sige en god måneds tid før planlagt.
Baltic Pipe-projektet har undervejs været ramt af flere, store udfordringer, blandt andet da Miljø-og Fødevareklagenævnet i maj 2021 underkendte Miljøstyrelsens miljøtilladelse, der blev udstedt i 2019. Dele af anlægsarbejdet lå herefter stille i ni måneder, indtil en ny miljøtilladelse blev givet i marts 2022.

Forsinkelsen betød, at Energinet herefter planlagde, at Baltic Pipe skulle sættes i drift med delvis kapacitet fra den 1. oktober 2022 og med fuld kapacitet på op til 10 milliarder kubikmeter gas om året fra 1. januar 2023.
Energinets del af det store projekt består af 105 kilometer rørledning i Nordsøen, cirka 210 kilometer rørledning i jorden hen over Danmark, en udvidelse af modtageterminalen i Nybro ved Varde og en ny kompressorstation ved Everdrup på Sydsjælland.
De sidste strækninger til lands – i Østjylland og på Vestfyn, hvor arbejdet lå stille i en længere periode – færdiggøres i oktober. Derefter testes de og er klar til fuld drift ultimo november 2022.

Gas til transport

nofoss

Samler viden og nyheder om
grøn gas til transport

Se mere her...

Annoncér

annoncer 215x100

Ram din målgruppe i
bioenergiMAGASINET

Hent medieinfo 2021 her

 

Brancheforeningen

biogasbranchen linko

Biogas Danmark arbejder for at sikre omstillingen til et fossilt uafhængigt samfund.