luft

nordfyn biogas

Skal Danmark levere på den grønne omstilling?
Så er vi nødt til at kigge på processen for at indhente tilladelser til havvindmølleparker, biogasanlæg og andre energianlæg. Den er nemlig for tung, for rigid og så lider den under nogle paradokser, som nedenstående debatindlæg hos Altinget peger på: 

Første paradoks 
Den nuværende lovgivning og især herunder den lovgivning, der udspringer fra EU, arbejder med et koncept om, at den nuværende miljøtilstand skal bevares eller forbedres. Dette er i udgangspunktet en hensigtsmæssig tilgang til at beskytte vores natur og vandområder. Problemet er, at den forsøger at beskytte en tilstand på jorden, som ikke eksisterer i fremtiden, hvis vi ikke når at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader. Rigid fortolkning af regler om miljøbeskyttelse kan risikere at sætte selv samme miljøbeskyttelse over styr, fordi snæver tolkning af behovet for beskyttelse af mindre populationer på den korte bane skaber risiko for at udslette hele økosystemer på længere sigt som følge af klimaforandringer.   

Andet paradoks
Er en gammel kending: ’Not in my backyard’-problematikken". Vi vil gerne den grønne omstilling, men vi ønsker ikke, at det bliver VORES udsigt, der bliver forstyrret af vindmøller eller lignende. Her lyder det i debatindlægget: ”Lovgivningen og de processer, der udspringer heraf, er som udgangspunkt både rigtige og betryggende for os alle som borgere i et demokratisk samfund. Vi må dog konstatere, at dele af den nuværende lovgivning og den omfattende mulighed for klageadgang har medført, at det tager længere og længere tid at opnå tilladelser til nye havvindmølleparker.”

Se debatten på: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6937018846822211584/

Gas til transport

nofoss

Samler viden og nyheder om
grøn gas til transport

Se mere her...

Annoncér

annoncer 215x100

Ram din målgruppe i
bioenergiMAGASINET

Hent medieinfo 2021 her

 

Brancheforeningen

biogasbranchen linko

Biogas Danmark arbejder for at sikre omstillingen til et fossilt uafhængigt samfund.